Gratis Links Plaatsen Algemeen Hoe ontstop je een gootsteen

Hoe ontstop je een gootsteen

Verdwijnt het water niet meer in de gootsteen? Ruik je op andere plekken in huis een nare geur bij andere goten? Dan ben ik bang dat je gootsteen verstopt is. Dit zal iedereen wel een keer gebeuren en gelukkig is het vrij makkelijk te verhelpen met deze stappen.

Stap 1: zwanenhals schoonmaken


Het is tijd om een aantal lange rubber handschoenen aan te trekken, want de eerste oplossing dat ben je zelf. Voel in de zwanenhals rond met je hand tot je een prop voelt en probeer deze er dan uit te trekken. Spoelt het water weer door, dan ben je nu klaar. Zo niet, ga dan over naar stap 2.

Stap 2: aan het werk met de plopper


Stap 2 in het ontstoppen van een verstopte gootsteen is om de hulp in te schakelen van je plopper, ook wel bekend als de gootsteenontstopper. Zet de ploeper op het gat en gebruik dezelfde beweging die je gebruikt bij het ontstoppen van je gootsteen. Op en neer. Zo word de verstopping hopelijk uit het gat getrokken. Zo niet, dan is het tijd voor de volgende stap.

Stap 3: de ontstoppingsveer


Dit is de laatste stap voor je professionele hulp in moet gaan schakelen. Gebruik een ontstoppingsveer. Deze veer is super flexibel en heeft een stel haakjes aan het einde waarmee je de verstopping zo weg kan schrapen.

Stap 4: schakel hulp in


Hebben al voorgaande stappen niet geholpen, dan word het toch echt tijd voor professionele hulp. Mocht je in de regio Amsterdam wonen dan is loodgieter Amsterdam echt een tip volgens de no cure, no pay regelingen voor ontstoppingen en het 24/7 noodnummer.