Gratis Links Plaatsen Algemeen Ontstoppingsbedrijf Den Haag

Ontstoppingsbedrijf Den HaagHoe herkent u een verstopping in uw afvoerbuizen of riolering

•Het water in je wasbak, bad of douche loopt zeer traag of niet door.

•Er is een borrelend geluid bij het doortrekken van uw wc.

•Water in de wc komt naar boven bij het doortrekken.

Hoe wordt een verstopping veroorzaakt?

De grootste oorzaak van verstoppingen zijn door een afzetting van vet en zeepresten van wasmachines, vaatwasmachines en douches of baden. Deze resten zetten zich vast tegen de binnenkant van afvoerbuizen. Als gevolg hiervan begint de afvoer na verloop van tijd toe te slippen. Als je door het toilet vochtige doekjes of vette etensresten doorspoelt maak je ook grote kans dat je riolering gaat verstoppen.

Dan wordt het tijd voor de ontstoppingsdienst maar wat doen zij?

Meestal maken ze gebruik van een doeltreffende hoge druk wagen die uitgerust is met een assortiment aan ontstoppingsapparatuur. Met dat apparatuur ontstoppen of reinigen zij buizen me een diameter van 32 – 250 mm. In de meeste situaties lossen zij verstoppingsproblemen op met behulp van hoge waterdruk, eventueel in combinatie met een mechanische veer. In sommige gevallen werken ze ook met spiralen of vacuüm om het gewenste resultaat te bereiken.

Camera inspectie

Als de verstopping is opgelost maar er is geen oorzaak die niet eenvoudig is te achterhalen, biedt een camera inspectie uitkomst. Zeker wanneer uw riolering of afvoer vaker verstopt raakt, is deze opsporingsmethode een goede keuze. Oorzaken van verstopte rioleren die met het blote oog niet waarneembaar zijn, maar met een camera inspectie wel achterhaald kunnen worden zijn vooral:

Riool detectie

Er zijn maar weinig mensen die de oorspronkelijke bouwtekeningen van zijn woning met daarop de exacte lokatie van de toezichtsputten, afvoer, rioleringsbuizen en ontstoppingspunten bezitten. Als er zich een verstopping voordoet of uw riolering moet gerenoveerd worden is deze informatie toch onmisbaar. Om uw leidingennetwerk weer helemaal in beeld te krijgen, wordt er een professionele riooldetectie voor u uitgevoerd.

Om deze werken te doen beschikken de ontstoppingsdiensten over een zendapparatuur die door de riool worden gestuurd. Zonder hakken of breken kunnen de ontstoppingsdiensten heel precies het traject van de leidingen en de ligging van de inspectieputten nagaan evenals de diepte waarop deze zich bevinden. Bij deze werken bespaart u veel tijd en geld omdat er niet moet gehakt of gebreekt worden omdat onnodige werkzaamheden kunnen vermeden worden.

Geurhinder

U heeft een vreselijke stank in huis en u vind de oorzaak niet. Dat kan komen omdat er een verstopping of lekkage is. Een kleine lekkage kan al tot enorme stankoverlast leiden zonder dag de oorzaak direct is vast te stellen.

Daarom hebben ontstoppingsdiensten ook een geurdetectie-machine. Deze machine blaast onschadelijke rook door uw leidingen en maakt hiermee de geur als het ware zichtbaar. Waar de rook naar buiten komt, komt namelijk ook de geur naar buiten. Het leg in uw afvoer wordt zo vakkundig opgespoord en de stankoverlast kan opgelost worden. In sommige gevallen dient er verder gekeken te worden met camera inspectie en rooklast.

Loodgieter Den Haag voor al uw riool reparaties