Waarom veiligheidsschoenen?


proforto.nl

Moderne veiligheidsschoenen

 

In verschillende beroepen is het noodzakelijk goede veiligheidsschoenen te dragen.

 

Veiligheidsschoenen moeten aan de huidige eisen en normen voldoen. De gangbare standaard in Europa is EN ISO 20345:2011 (CE EN-345). Hierbinnen zijn er verschillende veiligheidsklassen die staan voor specifieke beschermingsniveaus. Er is een handige tabel die de indeling overzichtelijk weergeeft. Als je werkzaam bent in de elektriciteitsbranche of als je met elektronische apparatuur werkt, is het tevens raadzaam de ESD-norm in de gaten te houden.

Welke veiligheidsschoen is geschikt?

Er bestaat niet zoiets als ‘de perfecte veiligheidsschoen‘. Of veiligheidsschoenen adequaat zijn, hangt af van je vakgebied. Veiligheidsschoenen voor zorgmedewerkers onderscheiden zich van schoenen voor mensen die in de bouw of de horeca werken. Het materiaal is anders, net als het model en de veiligheidsnorm. Om ervoor te zorgen dat je de juiste veiligheidsschoenen vindt, hebben we ook deze verschillen voor je op een rij gezet.

Voor- en nadelen van een kunststof of metalen neus

Van oudsher hebben veiligheidsschoenen stalen neuzen. Anno nu zie je steeds meer schoen-neuzen van duurzaam kunststof. Een groot voordeel van dit materiaal is dat je je voeten altijd vrij kunt blijven bewegen. Daarnaast zul je merken dat je niet zo snel last hebt van koude voeten. Dit komt door de isolerende werking. Andere pluspunten zijn: bestand tegen metaaldetectoren (niet magnetisch) en licht in gewicht. Wat sommige mensen minder bevalt aan kunststof neuzen is de iets vollere vorm, het prijskaartje en het feit dat ze verhoudingsgewijs meer ‘indrukken’.

De mogelijkheid om 24/7 te bestellen

Proforto.nl is een begrip op het gebied van veiligheidsschoenen. Het aanbod is actueel, veelzijdig en verrassend compleet. Er staan verschillende ontwerpen, kleuren en klassen tot je beschikking. Natuurlijk voor mannen en vrouwen! De veiligheidsschoenen voor dames ogen iets modieuzer. Er zijn instappers en veterschoenen. Ook als je een hippe veiligheidsschoen met een sportieve look zoekt, slaag je in de online shop van Proforto.