Artikel Plaatsen tip

Gratis Links Plaatsen Artikel Plaatsen tip

Helder geschreven artikel in duidelijke taal

Journalisten en nieuwsmedia ontvangen dagelijks tientallen tot honderden persberichten. Hieruit moet iedere keer weer een keuze worden gemaakt. Wat wordt wel gepubliceerd en welke persberichten vallen zeker af? Journalisten voeren een race tegen de klok en moeten snel keuzes maken. Een persbericht moet opvallend zijn en op een bepaalde manier de aandacht trekken. Daarnaast wordt geselecteerd aan de hand van de toegankelijkheid van een persbericht. Een bericht dat vrijwel klakkeloos overgenomen kan worden, verdient de voorkeur.

Vakjargon, moeilijke bewoordingen of omslachtig taalgebruik moet zeker vermeden worden. Nieuwsberichten worden door een groot publiek gelezen. Hier dient rekening mee gehouden te worden. Vakjargon kan alleen gebruikt worden wanneer het nieuwsbericht in een vakblad wordt gepubliceerd. Maar ook dan moet uitgekeken worden met te moeilijke bewoordingen of ingewikkeld taalgebruik.

Schrijf in gewoon Nederlands. Zinnen bevatten bij voorkeur niet meer dan 12 woorden. Lange en korte zinnen worden met elkaar afgewisseld. Dit zorgt voor een prettige leesbaarheid. Journalisten die zich door een moeilijk persbericht heen moeten worstelen haken vaak bij de introductie al af. Persberichten met te moeilijke bewoordingen belanden over het algemeen in de prullenbak. De journalist verliest er teveel tijd aan om er begrijpelijk Nederlands van te maken.

Help de journalist een handje door een persbericht in gewoon Nederlands aan te leveren. Vermijd tik- en taalfouten. Deze zijn schadelijk voor het imago van uw onderneming of instelling. Schrijf in de actieve vorm. Vermijd woorden als worden, kunnen of zullen.

Maak gebruik van het Groene Boekje of www.woordenlijst.org. Ook de website www.onzetaal.nl biedt een goede ondersteuning. Heeft u moeite met het opstellen van een professioneel persbericht, vraag dan een gespecialiseerde tekstschrijver om hulp.

Gratis linken artikel marketing biedt u advies op maat. We hebben als doel om u zo goed mogelijk te helpen een nieuwswaardige boodschap te verspreiden. Maak daarom gebruik van onze handige tips of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Dan blijft u altijd op de hoogte van alle tips en tricks, leuke artikelen, workshops en het laatste nieuws.

Gratis artikels plaatsen