Gratis Links Plaatsen Huis en Tuin Schoonmaaktips – Huis, tuin en keuken wondermiddelen

Schoonmaaktips – Huis, tuin en keuken wondermiddelen

De schoonmaakkriebels beginnen veelal in het voorjaar op te spelen en vaak gebeurt het schoonmaken tussen de bedrijven door. Een plotselinge schoonmaakdrang zorgt ervoor dat je opeens van alles af wilt stoffen en op orde wilt brengen. Door de abrupte schoonmaakdrift beginnen we spontaan met soppen en hebben we eigenlijk niet nagedacht over de te gebruiken middelen. We pakken wat voorhanden is, maar soms is dat nog niet eens zo verkeerd voor een huishoudelijke schoonmaak. Bij een bedrijfsschoonmaak is het natuurlijk van belang dat alles zo professioneel mogelijk gedaan wordt. De onderstaande tips gelden dus niet voor het schoonmaken van kantoren, onderwijsgebouwen, zorginstellingen, industriële panden en horecagelegenheden.

Vet en vlekken

Er zijn een aantal middelen die in de eerste instantie niet als schoonmaakmiddel worden gezien, maar die wel behoorlijk effectief kunnen zijn. Een voorbeeld daarvan is ossengalzeep dat verkrijgbaar is bij iedere drogist. Hiervan is bekend dat je er vetvlekken mee uit kleding kunt halen, maar het is tevens bruikbaar om vlekken op de bank te verwijderen. Daarnaast is ook olijfolie een interessant middel, en dan met name voor roestvrijstalen oppervlakten. Deze zijn goed schoon te houden door slechts een kleine hoeveelheid olijfolie op een doekje te doen en zachtjes rondjes te wrijven. Vingerafdrukken en vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Vloeren en voegen

Ook voor de vloer bestaan er enkele ongebruikelijke schoonmaakmiddelen. Mocht je toevallig geen allesreiniger bij de hand hebben tijdens een schoonmaakdrift, dan kun je een laminaatvloer bijvoorbeeld goed schoonmaken met verdunde ammoniak. Hoewel de geur minder fris is, wordt de vloer verzekerd streeploos schoon. Voegen tussen tegels zijn perfect schoon te krijgen door een mengsel te maken van bleek en soda. Smeer de vloer of muur hier goed mee in en laat het een kwartier intrekken. Wanneer je het vervolgens afspoelt met water is al het vuil verdwenen. Schone voegen zonder dat je op je knieën met een tandenborstel aan de slag hoef te gaan!

Bekers en glazen

Een laatste ietwat minder spectaculaire tip is het mengen van water en zout om theeaanslag te verwijderen. Door een thermoskan hiermee te vullen en vervolgens te schudden zal de aanslag verdwijnen. Bij bekers en glazen is het handig om hierbij een sponsje te gebruiken. Pas op met schuursponsjes en glazen, aangezien dit krassen kan veroorzaken!

Succes! Schoonmaakbedrijf Schoonmakers.be