Het belang van artikel marketing

Zoekmachinegigant Google hecht steeds meer waarde aan waardevolle content. Eenvoudig en overmatig linkbuilden verhoogt niet langer uw positie in Google. In ernstige gevallen kan dit zelfs als spam worden gezien en verlaagt dit uw ranking. Artikelen op internet over uw producten of diensten moeten voorzien zijn van relevante links. Google stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit van deze artikelen. Een seo-optimaal artikel wordt niet alleen beloond met een hogere ranking, ook wekt dit de interesse van lezers.

Richtlijnen voor het schrijven van een seo-optimaal artikel

Met alleen een artikel schrijven bent u er nog niet. Een goed artikel bezit meerdere aandachtspunten. Zo is deze niet alleen uniek geschreven, maar biedt ook echte meerwaarde. Daarnaast voldoet het artikel aan de moderne seo-richtlijnen.

  • Schrijf alleen artikelen waar de lezer werkelijk iets aan heeft. Een persbericht met echte nieuwswaarde heeft meer slagingskans.
  • Maak in het artikel gebruik van header-tags waarin de belangrijkste zoekwoorden voorkomen. Gebruik voor de titel een [H1] tag en voor overige kopjes en tussenkopjes de [H2] en [H3] tag.
  • Begin het artikel met het belangrijkste zoekwoord. Laat belangrijke zoekwoorden een aantal malen terugkomen in de tekst. Overdrijf hier echter niet in. Vergeet longtail zoekwoorden niet. Dit zijn zoekopdrachten van 3 of meer woorden.
  • Maak, verspreid over de gehele tekst, af en toe een belangrijk zoekwoord dikgedrukt, schuingedrukt of onderstreept. Zorg ervoor dat de tekst prettig leesbaar blijft. Overdrijf hier dus zeker niet in.
  • Een artikel bestaat uit minimaal 1500 karakters of meer dan 200 woorden. Kortere artikelen worden door de zoekmachine slechter opgepakt.
  • Een bijgevoegde afbeelding verhoogt de nieuwswaarde. Gebruik voor de afbeelding een belangrijk zoekwoord als alt-tekst.
  • Maak een waardevolle DoFollow link naar uw website. Gebruik hier een belangrijk zoekwoord voor. DoFollow betekent dat u de robots van zoekmachines de opdracht geeft de link te volgen. Bij een NoFollow link wordt de doellink verwijderd. Gebruik NoFollow alleen wanneer de toegevoegde link geen meerwaarde of relevantie biedt.
  • Publiceer regelmatig nieuwe artikelen. Hierdoor blijft uw website actueel en actief. Maar ook bouwt u hier een goed backlinkprofiel mee op.

Google indexeert dagelijks vele miljoenen websites. Persberichten en artikelen die voorzien zijn van links worden gevolgd naar de doelpagina. Het is aan te bevelen om dagelijks nieuwe artikelen of informatie te plaatsen. Dit kan zowel op uw eigen website of via andere websites. Hiermee creëert u een optimaal linkbuilding effect. Bovendien levert dit meer autoriteit van uw website op. Zorg er wel voor dat links relevant zijn en dat u zoveel mogelijk links van autoritaire websites krijgt.

 

Laat uw linkbuilding door ons verzorgen

Het schrijven van goede artikelen met incontent links verricht niet alleen de nodige kennis en ervaring, ook gaat hier heel wat tijd inzitten. Onze tool zorgt ervoor dat uw artikel voorzien wordt van de laatste seo-richtlijnen. Zo wordt uw website gevonden op de belangrijkste zoekwoorden. U behaalt een hogere positie in Google en trekt zichtbaar meer bezoekers naar uw website. Uw product of dienst wordt hiermee beter onder de aandacht gebracht.

Meer Leads of Omzet via het internet? Start met artikel marketing