Gratis Links Plaatsen Algemeen,Internet en E-commerce Zoekmachine optimalisatie Tips

Zoekmachine optimalisatie TipsIn vrijwel elk aspect en onderdeel van ons leven heeft het een plaats veroverd: internet. In relatief korte tijd zijn onze levens zich steeds meer op het digitale vlak gaan afspelen. Dit heeft voor iedereen verschillende gevolgen. Voor bedrijven is het extra belangrijk geworden om een goede site te hebben, die klanten snel kunnen vinden. Technieken om beter vindbaar te worden voor zoekmachines zoals Google worden samengevat onder de noemer ‘Search Engine Optimization’, ofwel SEO. Door deze technieken kunt u uw site op zo’n manier aanpassen dat Google ze sneller vindt, en ze hoger rankt, met als gevolg dat de site meer bezoekers zal trekken. Hieronder geven wij enkele zoekmachine optimalisatie tips.

Zoekmachine optimalisatie tips: de do’s


De eerste en belangrijkste tip van alle zoekmachine optimalisatie tips is: let op de inhoud. Content is King! Zonder goede inhoud weet Google niet waar uw site over gaat, wat de vindbaarheid ervan niet ten goede komt. Zorg er dus voor dat er voldoende zinnige informatie op de site staat, die betrekking heeft op uw bedrijf of de door u geleverde dienst. Daarnaast is het belangrijk u in uw klanten te verplaatsen: wat voor zoekwoorden zouden ze gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar uw diensten. Vervolgens moeten deze termen zo nu en dan in de tekst op de site voorkomen: op die manier komen potentiële klanten sneller op uw site terecht. Het is dus belangrijk de tekst van de site zoveel mogelijk te laten lijken op het woordgebruik van uw klanten.

Aandacht voor de ‘pagina titel’ is ook één van de meer waardevolle zoekmachine optimalisatie tips. Dit staat in de balk van de browser, en in het tabblad van de geopende site. Oók is het de zin die in de zoekresultaten van Google terechtkomt. Met de page titel moet u dus twee partijen tevreden stellen: enerzijds de algoritmen van Google, anderzijds uw potentiële klanten. Het is dus belangrijk om in de page titel een paar belangrijke zoekwoorden te noemen, en tegelijkertijd deze in een goedlopende zin te zetten, zodat bezoekers geneigd zijn door te klikken. Let erop dat Google maar 70 karakters laat zien (dit is inclusief spaties). Daarna wordt alles afgekapt. Het is dus het beste om niet meer dan 70 karakters te gebruiken. Ook is het aan te bevelen om elke pagina op je site een aparte pagina titel te geven. Hierdoor spreidt u uw kansen als het ware: uw site zal minder zichtbaar zijn wanneer alle pagina’s op uw site dezelfde titel dragen.

Zoekmachine optimalisatie tips: de don’ts


Er kleven ook een aantal risico’s aan Search Engine Optimization. Zoals valt te verwachten is Google niet altijd blij met het toepassen van deze techniek. Google hanteert echter een aantal duidelijke regels, en binnen die marges is er veel mogelijk. Met deze zoekmachine optimalisatie tips bent u echter redelijk veilig. Wees echter waakzaam wanneer u op sites terecht komt die claimen goede zoekmachine optimalisatie tips voor u te hebben: het kan zijn dat Google bij bepaalde strategieën penalty’s uit gaat delen.