Gratis Links Plaatsen Reizen en Recreatie Vakantiehuis Huren: Hongarije, een veelzijdige vakantiebestemming

Vakantiehuis Huren: Hongarije, een veelzijdige vakantiebestemming

Vakantiehuis Huren: Hongarije vakantiebestemming

Hongarije is een Midden Europees land, gelegen op een afstand van rond 1.350 kilometers van Utrecht. Het is een erg interessante bestemming voor toeristen. U kunt ontspannen op het gemoedelijke platteland of ontdek de cultuurrijke regio’s. De hoofdstad Boedapest is opgesplitst in tweeën door de rivier de Donau. De westelijke kant van de stad is Buda, gebouwd op een heuvel die ook wel bekend staat als de Kasteel Heuvel. In dit gedeelte van de stad kunt u de Matthias Kerk bezoeken, de Vissers bastion, en natuurlijk zelfs het Buda Kasteel. Op de andere oever van de Donau is Pest, met het Parlementsgebouw, Helden Plein en Heilige Stefan Basiliek.

Een andere toeristische attractie is het Balaton meer. Dit ondiepe meer is een ideale bestemming om te zwemmen en heerlijk op het strand te genieten van de zon Het water wordt erg snel warm, zodat men altijd aangenaam kan zwemmen Daarom is het een goede plaats voor families met kinderen, in het bijzonder aan de zuidelijke oever. Uitstekende vrije tijd activiteiten kunnen overal langs het meer gevonden worden, zoals restaurantjes, bars en clubs. Het Tisza Meer is het tweed prachtigste meer in Hongarije, waar watersport enthousiasten een onvergetelijke vakantie door kunnen brengen en natuurliefhebbers zullen ernaast een vogelsanctuarium vinden. Het gebruik van motor booten en jet ski is alleen toegestaan op het Tisza meer.

Hongarije is ook beroemd voor zijn thermaal baden, verspreid over het hele land. Deze bronnen zijn tussen de 28 en 39 graden warm. Faciliteiten omvatten doorgaans een sauna en bezoekers kunnen zichzelf verwennen met een heerlijk ontspannende massage. Het Hévíz bad is de grootste warmwater spa in de wereld. Naast het spa-centrum zijn er veel grote waterparken met zwembaden, pierenbadjes voor kleine kinderen en glijbanen. In het hele land kunt u genieten van de prachtige uitzichten, veelzijdige natuur, wandelingen, fietsen en het culturele leven. Bezoek de gezellige en mooie steden zoals Pécs –Cultureel Hoofdstad van Europa, Eger of Szeged. Het Hortobágy Nationaal Park, met zijn typisch Hongaarse keuken, de paarden van de Puszta en de vele wijngaarden niet te vergeten.

Ontdek alle vakantiehuizen in Hongarije (vakantiehuis huren Hongarije)