Gratis Links Plaatsen Telecom en Mobiel Meer dan 7000 bacteriën op je smartphone of tablet

Meer dan 7000 bacteriën op je smartphone of tablet

Wist je dat je smartphone veel meer vieze bacteriën bevat dan bijvoorbeeld de wc-bril? Dat lijkt onmogelijk, maar het is wel zo. En het is net die smartphone die je tegen je gezicht plakt…

Dagelijkse aanbreng van nieuwe bacteriën

Een smartphone of tablet raak je continue aan. Tijdens het eten, nadat je door je haar hebt gestreken, nadat je een vieze deur hebt geopend of nadat je de hond of poes hebt geaaid. Onderzoekers van de universiteit van Manchester in Engeland hebben zo aangetoond dat er wel 7000 bacteriën op het touchscreen van je smartphone of tablet verblijven. En dat is veel ! Dat is zo’n 500 keer meer dan op de normaal onderhouden wc-bril.

Ideale leefomstandigheden voor bacteriën

De omstandigheden van een gsm zijn dan ook ideaal voor bacteriën. Allereerst is er een blijvend aanbod van bacteriën, maar ten tweede zit een gsm meestal lekker warm in je zak of tas, waardoor ze gezellig kunnen profileren. Escherichia Coli, salmonella, streptokokken, stafylokokken, allemaal bacteriën die tal van ernstige symptomen en ziekten kunnen veroorzaken aan de huid, de luchtwegen, de oren, het bloed, de hersenen, … Dat is dus zeker geen ideale situatie.

Oplossingen voor het verwijderen van bacteriën

Wat zijn de mogelijke oplossingen? Je gsm onderdompelen in een ontsmettingsmiddel is zeker geen goed idee. De elektronica is verre van bestand tegen vocht, en het effect is maar kortstondig. Beter is om regelmatig (minstens dagelijks) je smartphone volledig af te nemen met een droge microvezeldoek. Dat zijn doekjes gemaakt uit zo’n fijne vezeltjes, dat alle vuildeeltjes eraan blijven hangen. Zelfs de allerkleinsten.

Microvezeldoekjes specifiek voor smartphones en tablets

Kies dan voor een microvezeldoekje dat specifiek is gemaakt voor het reinigen van brillen en gsm’s, omdat die bestaan uit de allerfijnste vezels. Op die manier ben je zeker dat er zo weinig mogelijk bacteriën op je gsm zitten.

Verwijder de bacteriën uit het brillendoekje

Was vervolgens het doekje minstens één keer per week in de wasmachine op 60°, zodat de bacteriën daar niet in blijven zitten. Laat het doekje vervolgens gewoon drogen aan de lucht. Stop ze nooit in de droger, en al zeker niet met een wasverzachter. Daardoor komt er een laagje op de vezeltjes zodat het hele effect van de vezels verdwijnt. Heb je het doekje toch per ongeluk mee in de droger gegooid, gewoon weer opnieuw in de wasmachine gooien. Daardoor gaat het laagje er weer af.