Zoekmachine optimalisatieHeb je een eigen website? Dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden word door je doelgroep. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je website goed gevonden wordt en dat de potentiële bezoeker weet dat je website bestaat en waar deze gevonden kan worden. Tegenwoordig begint vrijwel iedere online zoektocht op Google. Daarom is het zo belangrijk dat je website goed gevonden wordt in de zoekresultaten van deze zoekmachine. Wil je dat je site goed gevonden wordt? Dan moet je ervoor zorgen dat je een toppositie in Google bereikt in de resultaten. Hoe je dit kunt bereiken? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen. Ben je nieuwsgierig hoe je jouw website goed vindbaar kunt maken in Google? Lees dan zeker nog even verder en kom erachter.

SEO (Search Engine Optimization)

Er zijn in de regel twee verschillende manieren om je website een goede positie te geven in de resultaten van Google. De eerste manier is door SEO in te zetten. Zoekmachine optimalisatie wordt vaak ingezet om de site hoger te laten tonen in de organische resultaten. Dit is een proces dat tijd nodig heeft en niet binnen een aantal dagen resultaat geeft. Door gebruik te maken van de juiste zoektermen op en rondom de website laat je aan Google weten welke zoektermen voor de site relevant zijn. Zoekt een zoeker op een (soortgelijke) term die zich op of rondom de website bevindt? Dan wordt er een link gelegd tussen het zoekgedrag van de zoeker en de betreffende website.

SEA (Search Engine Advertising)

De tweede manier om een goede Google positie te behalen is SEA (Search Engine Advertising). Door advertenties te plaatsen in Google kun je binnen een zeer korte tijd een top positie verkrijgen in de betaalde advertenties. Deze bevinden zich doorgaans helemaal bovenaan de zoekresultaten, of onder de 10 organische resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.